Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, μετά την πολύωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των δανειστών, η οποία ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια τελική συμφωνία για κοινό κείμενο προτάσεων.

Αρνητική εικόνα έδωσε προσερχόμενος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως ακόμα δεν φαίνεται να γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για να υπάρξει συμφωνία σήμερα. Συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος από τη Δευτέρα.

Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα, δήλωσε προσερχόμενος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι διαβουλεύσεις ενδέχεται να συνεχιστούν έως τα ξημερώματα.

Δεν είναι πάντως γνωστό το πόσο μπορεί να διαρκέσει η σύσκεψη της ευρω-ομάδας, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κοινό κείμενο που θα αξιολογηθεί τεχνικά από το Eurogroup, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μια λύση είναι «πιθανή» και αναγκαία, δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Θα με «εξέπληττε θετικά» αν είχαμε συμφωνία σήμερα, δήλωσε από την πλευρά του ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ.

Χωρίς δηλώσεις προσήλθαν η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καμία δήλωση δεν έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Facebook Comments