Η GS εκτιμά ότι το 2015 η παγκόσμια ανάπτυξη θα ενισχυθεί κατά 3,4% έναντι 3,0% το 2014. Παρόλα αυτά, ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της πτώσης στις τιμές των εμπορευμάτων και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση των χαλαρών νομισματικών πολιτικών. Αυτός είναι και ο λόγος που το 2015 η διάθεση για ρίσκο θα παραμείνει αυξημένη.

Μετοχές: Η GS παραμένει θετική για τις μετοχές και overweight. Αναμένει συνέχεια της ανόδου αλλά με μικρότερες αποδόσεις από αυτές που καταγράφηκαν το πρόσφατο παρελθόν. Η GS «καλοβλέπει» τις τοποθετήσεις στην Ευρωζώνη εξαιτίας του QE της ΕΚΤ (το θεωρεί δεδομένο).

Κρατικά ομόλογα: Παραμένει underweight σε ορίζοντα 3 και 12 μηνών. Μετά από μια ακόμα χρονιά πτώσης των αποδόσεων, η GS θεωρεί ότι οι πιθανότητες για μια καλύτερη χρονιά είναι περιορισμένες. Η διατήρηση των χαλαρών νομισματικών πολιτικών και η πτώση του πληθωρισμού, δεν ευνοούν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Εμπορεύματα: Η GS παραμένει ουδέτερη για τα εμπορεύματα μετά από τις πρόσφατες πολύ μεγάλες απώλειες στο πετρέλαιο. Αναμένει σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Η μείωση της ζήτησης αναμένεται να αποτελέσει το σημαντικότερο λόγο της πτώσης στις τιμές των εμπορευμάτων.

Forex: Μια από τις ισχυρότερες απόψεις της GS για το 2015, είναι ότι αναμένει μια ισχυρή άνοδο του δολαρίου έναντι των G10. Η αλλαγή πολιτικής της Fed θα αποτελέσει τον ισχυρότερο καταλύτη ανόδου έναντι των EUR και JPY. Το έλλειμμα δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα για την άνοδο του δολαρίου καθώς δεν αναμένεται να διευρυνθεί κατά το 2015. Η GS εκτιμά ότι το EUR/USD θα κινηθεί προς τα 1,1500 μέχρι και το τέλος του 2015 και το USD/JPY μέχρι και τα 130,00 γεν.

Facebook Comments