Συνελήφθη ο επικεφαλής της Audi

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιουνίου 2018

Ο Ρούπερτ Στάντλερ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, θυγατρικής της Volkswagen, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Στάντλερ συνελήφθη σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε η εισαγγελία, εξηγώντας ότι εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος να αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο «ντίζελγκεϊτ».

«Ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Audi επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στάντλερ χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Στα τέλη Μαΐου η εισαγγελία του Μονάχου είχε επεκτείνει την έρευνά της στην Audi για να περιλάβει τον Στάντλερ καθώς και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τους για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Στις αρχές Ιουνίου οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων Audi A6 και A7 μετά τον εντοπισμό ενός «παράνομου λογισμικού» ικανού να παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων, όπως είχε ανακοινώσει η ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου KBA.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αλαζονεία: το πιο ήσυχο σκάνδαλο της εξουσίας»

Η θέση του CEO σε έναν δημόσιο οργανισμό δεν είναι τρόπαιο. Είναι

Το νέο Audi A6 Sedan

Με το νέο Audi A6 Sedan, η Audi επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα αεροδυναμικής και

Μονόδρομος οι πρόωρες εκλογές για αποσυμπίεση

Όπως και να έχει, 6 χρόνια συνεχόμενης διακυβέρνησης και εξουσίας είναι πολλά