Η Goldman Sachs αναμένει περιορισμένες αλλαγές στη ρητορική της ανακοίνωσης της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων (FOMC) σήμερα με την πιθανότητα μιας ελάχιστης dovish προσέγγισης. Η επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι η FED θα διατηρήσει το λεκτικό της στο επίπεδο της επίδειξης «υπομονής αναφορικά με την έναρξη ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής».

Επίσης η GS επισημαίνει ότι θα γίνει μια κάποια αναφορά στον πληθωρισμό και στο γεγονός ότι, όπως φάνηκε και από τα πρακτικά του Δεκεμβρίου, ο πληθωρισμός αναμένεται να συνεχίσει την πτωτική πορεία του βραχυπρόθεσμα.

Η HSBC με τη σειρά της επισημαίνει ότι η FOMC θα επαναλάβει τη θέση της σχετικά με τη διατήρηση υπομονής στην ομαλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής. Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες δυο συνεδριάσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Η καθοδικές πιέσεις στο πληθωρισμό, κατά την άποψη της τράπεζας, δεν θα οδηγήσουν τη FED να αυξήσει τα επιτόκια πριν τον Σεπτέμβριο.

Ανώτατος οικονομολόγος της Bank of New York Mellon ανέφερε ότι κεντρικό θέμα θα αποτελέσει ο πληθωρισμός και οι προσδοκίες για αυτόν. Αναφερόμενος στις προθέσεις της FED είπε ότι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν άπλετο χρόνο ώστε να περιμένουν κι άλλα στοιχεία για την οικονομία προτού αποφασίσουν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους.

Η FXCM, μέσω του website www.dailyfx.com, αναφέρει ότι στην περίπτωση που η FOMC αποτύχει να υποστηρίξει μια αύξηση επιτοκίων, αυτό θα οδηγήσει ενδεχομένως σε απώλειες το Αμερικανικό νόμισμα.

Facebook Comments