Στη Μάνδρα ήταν, για μία ακόμη φορά, στραμμένα τα βλέμματα όλων χθες το βράδυ. Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή μετέτρεψε εν ριπή οφθαλμού τους δρόμους σε χειμάρρους, ξυπνώντας μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του 2017.

Συνολικά, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για άντληση υδάτων και βοήθησε δέκα πολίτες να απομακρυνθούν από τα αυτοκίνητα και τα σπίτια όπου είχαν εγκλωβιστεί.

Για προληπτικούς λόγους και υπό τον φόβο να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην έξοδο Μάνδρας στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στην ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στον κόμβο της Μάνδρας, στο 34ο χλμ. της ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόλλα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας. Πάντως, «αντιμετωπίσιμη» χαρακτήριζαν οι Αρχές την κατάσταση στην περιοχή αργά χθες το βράδυ, με τους μετεωρολόγους ωστόσο να κάνουν λόγο για ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, στην περιοχή έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, για την εκτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση κάθε απροόπτου σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις πλημμύρες στη Μανδρα 

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

 

Facebook Comments