Η δημοσίευση των πρακτικών της Fed άφησε μια μικτή εικόνα στους επενδυτές καθώς ήταν εμφανής η προσπάθεια αρκετών μελών της FOMC να διατηρήσουν χαμηλόύς τους τόνους σχετικά με μια αύξηση των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, αρκετά ήταν τα μέλη που πρότειναν διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή θα είναι άμεσα συσχετισμένη με την πρόοδο των μακροοικονομικών στοιχείων.

Στην Ελλάδα, υπήρξε νέα αύξηση του ορίου ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον ELA κατά €3,3 δισ. με το σύνολο πλέον να είναι στα $68,3 δισ. Το ποσό αυτό κρίνεται επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών για τις επόμενες ημέρες καθώς οι εκροές των καταθέσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

  • Το δολάριο δέχθηκε πλήγμα στην ανακοίνωση των πρακτικών αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει και πάλι.
  • Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο μετά την πολύ μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων API.
  • Το ευρώ σχετίζεται άμεσα με την πορεία των διαπραγματεύσεεων Ελλάδας-ΕΕ
  • Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Abe, δήλωσε ότι το GPIF χρειάζεται να προσαρμόσει τη διαχείρισή του ώστε να ταιριάζει με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι οι αποδόσεις των επενδεδυμένων κεφαλαίων πρέπει να αυξηθούν.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1410 Υψηλό: 1,1415 Χαμηλό: 1,1333 Κλείσιμο: 1,1396

Η ισοτιμία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εντός του εύρους 1,1280 και 1,1500 με τις διακυμάνσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες. Η δημοσίευση των πρακτικών έδωσε μια ακόμα ανάσα στην ισοτιμία η οποία κατάφερε να περάσει πάνω από τα 1,1400. Η τεχνική εικόνα της ισοτιμίας παραμένει θετική ως προς την προσπάθεια για υψηλότερα επίπεδα αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια του 1,1455 προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα θετικοί για την ισοτιμία καθώς θεωρούμε ότι σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΕΕ, θα υπάρξει σημαντική άνοδος. Κάθε διορθωτική κίνηση θα τη χρησιμοποιήσουμε για αγορές.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1408                 1,1420
1,1390                 1,1445
1,1375                 1,1490
1,1340                 1,1520

Facebook Comments