Σεντένο: Τελευταίο Eurogroup με την Ελλάδα σε πρόγραμμα

2 λεπτά ανάγνωση
12 Ιουλίου 2018

Αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με την Ελλάδα σε πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Σε μια σύντομη αναφορά του για την Ελλάδα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Σεντένο επεσήμανε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν από την Κομισιόν για το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, το οποίο παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη.

Αναφερόμενος γενικότερα στην Ευρωζώνη, τόνισε πως παρά τις ανησυχίες περί εμπορικού πολέμου, διατηρείται η τροχιά ανάπτυξης.

Τέλος, συνεχάρη την Ισπανία και την Ιρλανδία, καθώς όπως τόνισε, παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής που ακολούθησαν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό