Οι επιπλέον δασμοί σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα θα πλήξουν τα αμερικανικά νοικοκυριά

5 λεπτά ανάγνωση
21 Αυγούστου 2018

Με τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι επιπλέον δασμοί που σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα, αξίας 200 δισ. δολαρίων, θα πλήξουν τα αμερικανικά νοικοκυριά, καθώς αφορούν χιλιάδες προϊόντα καθημερινής χρήσης, άρχισε χθες η εξαήμερη περίοδος δημόσιας διαβούλευσης. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Moller-Maersk, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας του κόσμου, προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία θα πληγεί πολύ πιο έντονα από άλλες οικονομίες εξαιτίας της όξυνσης του εμπορικού πολέμου.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο γύρο αυξημένων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων, οι επιπλέον δασμοί ύψους μέχρι και 25% που εξετάζει να επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σε εισαγωγές ετήσιου ύψους 200 δισ. δολαρίων από την Κίνα θα γίνουν αμέσως αισθητοί από τους Αμερικανούς καταναλωτές, προειδοποίησε χθες το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο.

Ο κατάλογος με τους πιθανούς στόχους περιλαμβάνει θαλασσινά, έπιπλα και φωτιστικά, ελαστικά αυτοκινήτων, χημικά προϊόντα, πλαστικά, ποδήλατα, παιδικά καθίσματα και πολλά άλλα. «Οι προτεινόμενοι δασμοί σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων θα αυξήσουν κατά πολύ τη ζημία που θα υποστούν οι Αμερικανοί καταναλωτές, εργάτες, επιχειρήσεις και η οικονομία», προειδοποίησε χθες το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις κατηγόρησαν την κυβέρνηση Τραμπ ότι δεν διαθέτει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κινεζική πρακτική κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλες επιβλαβείς εμπορικές πρακτικές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Ιγνατίου: «Κατηγορούν τον κ. Κατρούγκαλο ότι πήρε $100.000 από την Κυβέρνηση της Κίνας»

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στο «Σήμερα» για τις εξελίξεις στην προσπάθειας συμφωνίας ΗΠΑ

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο μετά τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Ανοδικά κινούνται εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου.