Η μείωση των «κόκκινων» δανείων έως και το 2021 στο επίκεντρο SSM με τις ελληνικές τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
24 Σεπτεμβρίου 2018

Η μείωση των «κόκκινων» δανείων έως και το 2021, πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο των νέων επαφών του SSM με τις ελληνικές τράπεζες.

Ο στόχος για μείωση των «κόκκινων» δανείων ακόμη και κάτω του 20% έως το τέλος του 2021, συνιστά ένα δυσεπίλυτο σταυρόλεξο για τις τράπεζες οι οποίες καταρτίζουν σχέδια και προχωρούν σε πιο δραστικές λύσεις με σκοπό να απαλλάξουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τα βαρίδια αυτά.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο στόχος των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 20% στο τέλος του 2021, ακούστηκε με ικανοποίηση από τους θεσμούς.

Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες φαίνεται να υπερβαίνουν τους τριμηνιαίους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM. Κατόπιν αυτού, για την περίοδο Ιουνίου 2017 – Δεκεμβρίου 2019 ο στόχος που έχει διαμορφωθεί για NPEs στα 64,6 δισ. ευρώ είναι χαμηλότερος κατά 2,2 δισ. ευρώ σε σχέση με την υποβολή του Σεπτεμβρίου 2016.

Πηγή: In.gr

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό – €773 εκατ. ρυθμισμένες οφειλές τον Ιανουάριο

Με νέο ιστορικό ρεκόρ ξεκίνησε το 2026 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης

Οι ελληνικές τράπεζες μετά την κρίση

«Η ανθεκτικότητα που επιτεύχθηκε δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό και κοντόφθαλμες

Ελληνικές τράπεζες: Ισχυρά κεφάλαια, διεθνής επέκταση και νέος ρόλος στην οικονομία της επόμενης δεκαετίας

Σε φάση στρατηγικής ωρίμανσης και διεθνούς εξωστρέφειας εισέρχεται ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος,