Πιέσεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού του Μπρετ Κάβανο άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ενώ οι γερουσιαστές περιμένουν από ώρα σε ώρα να πιάσουν στα χέρια τους την αναφορά του FBI.

Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση του συντηρητικού δικαστή εις βάρος της Κριστίν Φορντ και άλλων γυναικών δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, οι Γερουσιαστές θα έχουν μία εικόνα προκειμένου να δώσουν την καταληκτική ψήφο τους την Παρασκευή.

Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν μία μικρή πλειοψηφία (51-49) στη Γερουσία. Για τον διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο αρκεί μόνο η πλειοψηφία. Η τελική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Η επίσπευση της διαδικασίας από τον Μακόνελ πραγματοποιείται λίγο αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη στήριξη του στον «ευφυή» Κάβανο. «Ουάου, πόσος ενθουσιασμός και ενέργεια για τον δικαστή Μπρετ Κάβανο», έγραψε στο Twitter για να προσθέσει ότι πρόκειται για έναν «καλό άνδρα και έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο».

Facebook Comments