ΗΠΑ: Στο 3,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα – υψηλό 6ετίας

2 λεπτά ανάγνωση
15 Οκτωβρίου 2018

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 εκτινάχθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ για το έτος Οκτωβρίου 2017 – Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό διαμορφώθηκε στα 779 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 113 δισ. δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η άνοδος του ελλείμματος οφείλεται στην αύξηση των δαπανών και στη διατήρηση των εσόδων σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 127 δισ. δολάρια ή κατά 3,2% του ΑΕΠ, ενώ τα δημόσια έσοδα σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξης των 14 δισ. δολαρίων (0,4% του ΑΕΠ). Σε επίπεδο ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 3,9% καταγράφοντας αύξηση κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η «ωρολογιακή βόμβα» του αμερικανικού χρέους

Σε τροχιά έντονης διόγκωσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος