Η νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων, διατηρούν τα ελληνικά ομόλογα στην οδό της βελτίωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, αφού ο τζίρος στην ΗΔΑΤ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, με τον μέσο όρο του Νοεμβρίου να κινείται στα 18 εκατ. ευρώ.

Οι αναφορές ότι η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Κομισιόν καθώς διαπραγματεύεται με τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019 κοντά στο 2% του ΑΕΠ από το 2,4%, ηρεμώντας έτσι τις αγορές σχετικά με τη ρήξη μεταξύ Ρώμης και Ε.Ε η οποία έχει οδηγήσει το προηγούμενο διάστημα σε βουτιά των ιταλικών ομολόγων, διαμορφώνουν σήμερα τις αποδόσεις του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου και στο 3,150% με πτώση 1,93%.

Το ευνοϊκό αυτό κλίμα μεταδίδεται και στα ελληνικά ομόλογα, η πορεία των οποίων, όπως είναι γνωστό, είναι έντονα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,197% με πτώση της τάξης του 1,62% και στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Οκτωβρίου. Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου υποχωρεί και αυτή κατά 1,65% και διαμορφώνεται στο 3,210%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του τέλους Σεπτεμβρίου, ενώ στο 3,83% κινείται η απόδοση του 7ετούς από 3,93% την Παρασκευή.

Κούρταλη Ελευθερία

 

Facebook Comments