Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων στις ΗΠΑ ενεργοποίησαν το κουμπί του sell-off στις αγορές
Ούτε η εξέλιξη στην καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ αποτελεί απαραίτητα σήμα κινδύνου, σύμφωνα με την UBS
Ούτε η εξέλιξη στην καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ αποτελεί απαραίτητα σήμα κινδύνου, σύμφωνα με την UBS
Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων στις ΗΠΑ και η ακύρωση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ η οποία οδήγησε σε βουτιά του πετρελαίου, ενεργοποίησαν το κουμπί του sell-off στις αγορές, όπως σημειώνει η UBS σε νέα έκθεσή της.
Ούτε η εξέλιξη στην καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ αποτελεί απαραίτητα σήμα κινδύνου, σύμφωνα με την UBS. Πρώτον, η καμπύλη αποδόσεων έχει γίνει επίπεδη για λόγους που δεν είναι απαραιτήτως αρνητικοί για τις μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ήπιων μηνυμάτων από την Federal Reserve, τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, τα στοιχεία του πληθωρισμού και της κάλυψης των short θέσεων στα ομόλογα. Ενώ η απόδοση 2ετών και 5ετών ετών Treasuries αντιστράφηκε για πρώτη φορά σε πάνω από 10 χρόνια, η UBS δεν αναμένει αντιστροφή μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων 3μήνου ή των 2ετών σε σχέση με τα 10ετή, η οποία και αποτελεί ιστορικά έναν πολύ πιο ακριβή δείκτη για ύφεση προσεχώς. Και ακόμα κι αν τα 2ετή / 10ετή είχαν αντιστραφεί, αυτό δεν θα σήμαινε ότι η ύφεση είναι κοντά, κατά την άποψή της.
Οι υφέσεις ξεκινούν, κατά μέσο όρο, 21 μήνες μετά την αναστροφή, με εύρος 9-34 μηνών. Από το 1960, ο S & P 500 έχει σημειώσει ράλι 15% κατά μέσο όρο στους 12 μήνες πριν από τον μηδενισμό του spread μεταξύ των 2ετών και των 10ετών ομολόγων. Οι αποδόσεις του S & P 500 έχουν κινηθεί κατά μέσο όρο στο +29% από το σημείο που η καμπύλη αντιστρέφεται έως την κορύφωση των τιμών των μετοχών.
Κούρταλη Ελευθερία
Facebook Comments