Η Τουρκία στέλνει το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

2 λεπτά ανάγνωση
3 Ιανουαρίου 2019

Λίγες ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία στέλνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το ερευνητικό σκάφος Barbaros  για σεισμογραφικές έρευνες.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Barbaros  και τα συνοδευτικά M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επικαλύπτει τμήμα της κυπριακή ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή «διμερούς άσκησης με συμμετοχή τουρκικών και συμμαχικών ναυτικών μονάδων σε περιοχή νότια του Καστελόριζου», όπου η ευθύνη για έκδοση ΝΑVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.  

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

29 Μαΐου 1453. Η Πόλις εάλω…

Το τέλος μιας εποχής και μιας μεγάλης αυτοκρατορίας σήμανε η σημερινή ημερομηνία

Βαθαίνει η κρίση στην τουρκική αντιπολίτευση

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία επιδεινώνεται.

Τραμπ, Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα τον Ιούλιο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Πολέμου, Πιτ