Το ΣτΕ αποφασίζει για τα κομμένα δώρα και επιδόματα σε δημόσιους υπαλλήλους

2 λεπτά ανάγνωση
1 Φεβρουαρίου 2019

Κρίνεται σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αποκατάσταση των δώρων και του επιδόματος αδείας των δημόσιων υπαλλήλων.

Εάν κριθεί αντισυνταγματική η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και ζητηθεί η αναδρομική καταβολή τους από το 2012, τότε το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται στα 800 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται οτι το ΣΤ! Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι οι περικοπές των δώρων και των επιδομάτων αδείας μετά το 2012, δηλαδή κατά την περίοδο του δεύτερου μνημονίου, κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Συνολικά, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά 450.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά τον 13ο και τον 14ο μισθό που κόπηκαν από το 2013 και μετά.

Το κόστος των αναδρομικών έχει υπολογιστεί από το υπουργείο Εργασίας και εκτιμάται ότι για ένα έτος φτάνει τα 4,4 δισ. ευρώ, ενώ για όλη την περίοδο των περικοπών, δηλαδή από 1/1/2013 ως και το 2018, το ποσό ανέρχεται στα 24 δισ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πασίγνωστος δικηγόρος που συνδέεται με την υπόθεση των Τεμπών δέχεται πρόταση ένταξης στο κόμμα Καρυστιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στο πολιτικό και νομικό παρασκήνιο, πασίγνωστος

Αυξημένοι μισθοί πριν τα Χριστούγεννα: Πόσα περισσότερα είδαν στον λογαριασμό τους οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αυξημένες καθαρές αποδοχές διαπίστωσαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς

Δίκη πατέρα Αντωνίου: Βασικός μάρτυρας διαψεύδει τις κακοποιήσεις και τις τιμωρίες

Σήμερα καταθέτει βασικός μάρτυρας στη δίκη του πατρός Αντωνίου, ο οποίος διαψεύδει