Διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα κατά Μαδούρο και υπέρ Γκουαϊδό

2 λεπτά ανάγνωση
2 Φεβρουαρίου 2019

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις σ όλη τη χώρα για να δείξουν την υποστήριξή τους προς τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό και να διαμαρτυρηθούν εναντίον του όλο και πιο απομονωμένου σοσιαλιστή ηγέτη Νικολάς Μαδούρο.

Οι κινητοποιήσεις έχουν στόχο να συντηρήσουν την πίεση αφού η Ουάσινγκτον αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο και επέβαλε κυρώσεις που είναι πιθανό να εξασθενήσουν περαιτέρω την πετρελαϊκή βιομηχανία αυτής της χώρας μέλους του ΟΠΕΚ.

Οι επικριτές του Μαδούρο ελπίζουν επίσης να ενθαρρύνουν παρόμοιες κινήσεις από ευρωπαϊκές χώρες. Μερικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν επισήμως τον Γκουαϊδό την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ άλλα είναι πιθανό να υιοθετήσουν μια πιο επιφυλακτική στάση υποστήριξης.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2026 – Τί βλέπουν οι διεθνείς οίκοι, όλα τα σενάρια μετά και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να δεχθεί πιέσεις το 2026, καθώς

Τα πετρέλαια της Βενεζουέλας

Δεν υπήρξε καμία αμφιβολία ότι η επέμβαση των  ΗΠΑ στην Βενεζουέλα έχει

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που