Στην Αργεντινή το ΔΝΤ

2 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2019

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» τη νομισματική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Αργεντινή και θα στείλει μια αποστολή στο Μπουένος Άιρες «σύντομα», ανέφερε εκπρόσωπος του θεσμού σε μια ανακοίνωση.

«Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς στις πρόσφατες εξελίξεις στην Αργεντινή και είμαστε σε συνομιλίες με τις αρχές», δήλωσε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ χορήγησε μαζική χρηματοπιστωτική βοήθεια στη χώρα υπό τη μορφή ενός δανείου ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ αποδέσμευσε 5,4 δισεκ. δολάρια, ανεβάζοντας στα 38,9 δισεκ. δολάρια τη βοήθεια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Αργεντινή προκειμένου να αντιμετωπίσει δύο νομισματικές κρίσεις το 2018.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σκιά του χρέους πάνω από τις αναπτυγμένες οικονομίες – Αρκεί ένα μικρό έναυσμα ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιο τσουνάμι

Ιστορικά, οι κρίσεις χρέους αποτελούσαν κυρίως πρόβλημα των αδύναμων ή φτωχότερων χωρών.

Goldman Sachs και Morgan Stanley προειδοποιούν για πτώση 20% στις αγορές μετά το ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μήνυμα συγκράτησης έστειλαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan

Οι ΗΠΑ στο χείλος της υπερχρέωσης – Το ΔΝΤ “βλέπει” τις ΗΠΑ να ξεπερνούν Ελλάδα και Ιταλία

Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη φαίνεται να βρίσκεται σε ένα από τα