Την Τετάρτη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία

2 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο υπηρεσιακός και εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε χθες Κυριακή ότι αναμένει να έχει οριστικοποιηθεί η προγραμματική συμφωνία και να παρουσιαστεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησής του μέχρι το αργότερο μεθαύριο Τετάρτη, καθώς το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό») και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερό) συνέχισαν το Σαββατοκύριακο τις εντατικές διαπραγματεύσεις τους για να διαμορφώσουν τη νέα ατζέντα και να μοιράσουν τα υπουργεία.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα έδωσε στον Κόντε την Πέμπτη εντολή να προσπαθήσει να σχηματίσει νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά την απόφαση που πήρε ο Ματέο Σαλβίνι να αποσύρει το κόμμα του, τη Λέγκα, από τον συνασπισμό που κυβέρνησε την Ιταλία τους τελευταίους 14 μήνες με τον προφανή σκοπό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Πιερρακάκης: «Εκλογές θα γίνουν το 2027»

Η δήλωση του Κυριάκου Πιερρακάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027

E. Καλογεροπούλου για ”Βιολάντα”: «Με 5 νεκρούς υπάρχει ενσυναίσθηση στην κυβέρνηση;!»

Η παρέμβαση της Ελένης Καλογεροπούλου για την υπόθεση της «Βιολάντα» κινείται περισσότερο

Ά. Πορτοσάλτε για Τρίκαλα: «Το να λένε ότι η Κυβέρνηση δολοφόνησε είναι τυμβωρυχία και εκμετάλλευση του πόνου των συγγενών»

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε τις αντιδράσεις για την υπόθεση των Τρικάλων.