ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες 1,43%

3 λεπτά ανάγνωση
13 Σεπτεμβρίου 2019

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 856,99 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,76%. Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 1,43%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 39,73%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,422 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 29.192.680 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε σε ποσοστό άνοδο 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,65%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+3,63%), της Aegean Airlines (+3,38%), της Cenergy (+2,62%) και της Πειραιώς (+2,52%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,16%) και της Σαράντης (-1,81%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,76%) και των Ταξιδιών (+1,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των πρώτων Υλών (-2,25%) και των Τροφίμων (-2,16%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 12.934.545 και 4.259.784 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 10,641 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 7,103 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 66 μετοχές, 44 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουτιά στις ευρωαγορές – Επικράτηση των πωλητών και κλίμα επιφυλακτικότητας στο Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με

Οριακή υποχώρηση για το ΧΑ – Χαμηλός και σήμερα ο τζίρος

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής

Πάνω από τις 950 μονάδες το ΧΑ – Υπεραπέδωσε η μετοχή της ΔΕΗ

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου