Εκλογές στις 10 Νοεμβρίου στην Ισπανία

2 λεπτά ανάγνωση
18 Σεπτεμβρίου 2019

Για τις 10 Νοεμβρίου προκηρύχθηκαν νέες βουλευτικές εκλογές, καθώς ο βασιλιάς Φελίπε Στ΄ αποφάσισε να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάνεναν άλλον υποψήφιο, μετά την άρνηση όλων των άλλων κομμάτων να στηρίξουν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ για την πρωθυπουργία.

Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τέταρτες που θα διεξαχθούν στην Ισπανία μέσα σε τέσσερα χρόνια.

“Κανείς υποψήφιος δεν διαθέτει την αναγκαία στήριξη για να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το κοινοβούλιο”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το παλάτι.

Ο Σάντσεθ είχε κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν κατάφερε να πείσει τα άλλα κόμματα να τον στηρίξουν.

Η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών ελήφθη μετά τις διήμερες διαβουλεύσεις που είχε ο βασιλιάς με τους ηγέτες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Καρυστιανού: «Θέλω να μπω στην πολιτική για συγκεκριμένο λόγο και αυτό θα μου το εξασφαλίσει η αυτοδυναμία»

Η Μαρία Καρυστιανού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου στην πολιτική σκηνή, δηλώνοντας

Δ. Παπανδρέου: «Πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα φύγει»

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο Μητσοτάκης θα φύγει»,

Κ. Τσουκαλάς: «Η ΝΔ φοβάται να βρεθεί με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στην επαναληπτική κάλπη»

Ο Κώστας Τσουκαλάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «10 Παντού» και μίλησε για