Στο 1,32% η απόδοση του 10ετούς

3 λεπτά ανάγνωση
23 Σεπτεμβρίου 2019

Το θετικό κλίμα στην αγορά ομολόγων διατηρήθηκε και τη Δευτέρα. Έτσι, νωρίς το απόγευμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 1,32%, από 1,34% που ήταν την Παρασκευή.

Παράλληλα, αναλυτές εκτιμούν ότι η πτωτική πορεία της απόδοσης των ομολόγων φαίνεται να είναι αδιατάρακτη. Κάτι που σηματοδοτεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου θα υποχωρήσει κάτω από 1,3% εντός της εβδομάδας, εκτός δραματικού απροόπτου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 7ετές ομόλογο με 9 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,33% από 1,35% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,57% να διαμορφωθεί στο 1,90% από 1,92%.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/analytes-kato-13-10etes-omologo-mesa-ebdomada

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από