Αυξημένες κατά €736 εκατ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Αύγουστο

2 λεπτά ανάγνωση
10 Οκτωβρίου 2019

Αυξημένες κατά 736 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών προς το Δημόσιο τον Αύγουστο και εξαιρώντας τα μη φορολογικά χρέη, στα τεφτέρια της ΑΑΔΕ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν εντός τους έτους («νέα» χρέη) έφτασαν τα 4,378 δισ. ευρώ από 3,642 δισ. ευρώ τον Ιούλιου.

Την ίδια ώρα, όμως, η ρύθμιση των 120 δόσεων φαίνεται να περιόρισε δραστικά το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 144.448 ΑΦΜ, ενώ σημαντικά μειώθηκαν και οι οφειλέτες στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Περιορίστηκαν σε 1.786.519 ΑΦΜ τον Αύγουστο έναντι 1.819.142 ΑΦΜ τον Ιούλιο.

Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 1.222.485 ΑΦΜ έναντι 1.222.306 τον Ιούλιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες με τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων

Η νέα έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αναμένεται

Στα €3,1 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης σε ιδιώτες το α΄3μηνο

Σε €3,103 δισ. διαμορφώθηκαν στο τέλος Μαρτίου 2026 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορέων

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2026 στην ψηφιακή πύλη myAADE, σύμφωνα