Οι Κούρδοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Συρία

4 λεπτά ανάγνωση
24 Οκτωβρίου 2019

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις εγκατέλειψαν σήμερα θέσεις που ήλεγχαν εδώ και χρόνια κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, τηρώντας μια ρωσοτουρκική συμφωνία που έθεσε τέλος στα όνειρά τους για αυτονομία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SFD), μια συμμαχία υπό τους κούρδους μαχητές, εγκατέλειψαν σήμερα τo πρωί διάφορες θέσεις στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα.

“Οι ΣΔΔ αποσύρθηκαν από θέσεις μεταξύ της Ντερμπασίγια και της Αμούντα στην περιοχή Χασάκα”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, κύρια συνιστώσα των ΣΔΔ, η οποία θεωρείται “τρομοκρατική” από την Άγκυρα) παραμένουν σε πολλές θέσεις της συροτουρκικής συνοριακής ζώνης που εκτείνεται συνολικά σε περίπου 440 χλμ.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο αξιωματούχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μετέδωσε ότι οι Κούρδοι των SDF αποσύρθηκαν 32 χλμ μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία.

Οι Κούρδοι στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι έτοιμοι να συζητήσουν να ενταχθούν στον συριακό στρατό μόλις η κρίση στη Συρία διευθετηθεί πολιτικά, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

29 Μαΐου 1453. Η Πόλις εάλω…

Το τέλος μιας εποχής και μιας μεγάλης αυτοκρατορίας σήμανε η σημερινή ημερομηνία

Βαθαίνει η κρίση στην τουρκική αντιπολίτευση

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία επιδεινώνεται.

Τραμπ, Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα τον Ιούλιο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Πολέμου, Πιτ