ΑΑΔΕ: Στους 4.351.315 οι οφειλέτες του δημοσίου – στα €104,915 δισ. οι οφειλές

2 λεπτά ανάγνωση
5 Νοεμβρίου 2019

Σημαντική μείωση παρουσίασε τον Σεπτέμβριο ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο παρότι τον ίδιο μήνα σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των οφειλετών.

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 588 εκατομμύρια ευρώ έναντι αύξησης 1,419 δισ. ευρώ που είχαν παρουσιάσει τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (μείωση 58,6%).

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σύμφωνα με τα οποία το σύνολο των νέων και παλαιών (πριν την 31.12.2018) οφειλών προς το δημόσιο τον Σεπτέμβριο ανήλθαν στο ποσό των 104,915 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ανεπίδεκτες είσπραξης θεωρούνται οφειλές ύψους 19,2 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να ανέρχεται σε 85,701 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου τον Σεπτέμβριο παρουσίασε αύξηση κατά 476.413 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο με αποτέλεσμα να ανέλθουν στους 4.351.315 έναντι 3.874.902. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήσεις στο Δημόσιο: Όλα τα παραδείγματα – Ποιοι κερδίζουν έως 1.200€ τον χρόνο

Αύξηση 40 ευρώ τον μήνα, με αναδρομική ισχύ από 1η Απριλίου 2026,

Τέμπη: Χρηματική αποζημίωση €400.000 σε συγγενείς θύματος από το ελληνικό Δημόσιο

Σημαντική εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς το ελληνικό

Έλεγχος ή/και ακεραιότητα; Οι περιπέτειες μιας μεταρρύθμισης

Επισημαίνεται, συχνά, ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει σημαντικό έλλειμμα εφαρμογής όσων