Σε συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε τη σημασία η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του κ. Τραμπ, τον Judd Deere, o Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη εξάλειψης της ξένης παρέμβασης και διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη και συμφώνησαν ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει.

Today, @realDonaldTrump spoke with President Recep Tayyip Erdogan of Turkey. The two leaders discussed the need to eliminate foreign interference and maintain the ceasefire in Libya. The leaders agreed that the violence being carried out in Idlib, Syria must stop.

 

President Trump also highlighted the importance of Turkey and Greece resolving their disagreements in the eastern Mediterranean.

 

 

Σημειωτέον ότι η συνομιλία δεν έγινε γνωστή μέσω του Λευκού Οίκου, παρά μόνο μέσα από το twitter κι από τον ειδικό σύμβουλο του Τραμπ, ενώ η τουρκική πλευρά επισημαίνει ότι το τηλεφώνημα έγινε για να συλλυπηθεί ο πρόεδρος Τραμπ τον Τούρκο ομόλογό του για τα θύματα του φονικού σεισμού και «μίλησαν και για Συρία και Λιβύη».

Κατ’ επέκταση αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση που περίμενε ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός έγινε από το ανώτερο επίπεδο χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Facebook Comments