Μέτρα για στήριξη των μεταφορών ανακοίνωσε η Κομισιόν

5 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2020

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν τις εταιρείες του κλάδου των αεροπορικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέτρα αυτά θα μειώσουν τον κανονιστικό φόρτο και το κόστος για τις μεταφορικές εταιρείες, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Οι σημερινές προτάσεις εισάγουν συγκεκριμένους τρόπους για τη διευκόλυνση των καθημερινών δραστηριοτήτων του κλάδου των μεταφορών, σε όλους τους τρόπους μεταφοράς. Έτσι, οι εταιρείες του κλάδου μπορούν να αρχίσουν να εστιάζουν στην αναγκαία ανάκαμψή τους».

Όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, τα μέτρα θα διευκολύνουν τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης και θα τροποποιήσουν τους κανόνες αδειοδότησης των αερομεταφορέων σε περίπτωση οικονομικών προβλημάτων λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τους λιμένες, οι αρχές μπορούν να αποφασίσουν να αναβάλουν ή να μην εισπράξουν τέλη λιμενικών υποδομών.

Για τον κλάδο των σιδηροδρόμων, η Επιτροπή προτείνει να παραταθεί κατά τρεις μήνες η προθεσμία εντός της οποίας τα κράτη μέλη οφείλουν να μεταβιβάσουν ορισμένες αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ.

Τέλος, μια πρόταση που αφορά όλους τους τρόπους μεταφοράς θα επιτρέπει την παράταση ορισμένων πιστοποιητικών και αδειών, δεδομένου ότι τα υγειονομικά μέτρα δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση ορισμένων διατυπώσεων που απαιτεί η ενωσιακή νομοθεσία από ορισμένους μεταφορείς και εργαζομένους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπτυξη 2,2% και πλεόνασμα 4% προβλέπει η Κομισιόν για την ελληνική οικονομία – Οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν

Ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οικονομία τη

Ανακοινώσεις για τα τρένα θα κάνουν τη Δευτέρα από τη Ρώμη Μελόνι – Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Ιταλίδα ομόλογο του Τζόρτζια Μελόνι

Κομισιόν: Αξιοσημείωτη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας – Εκταμίευση € 3,13 δισ. στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάτσιε Μπερεστέτσκι στην έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου