ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 3,8% η κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2019

4 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουνίου 2020

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει προσωρινά στοιχεία για την Κατανάλωση Πετρελαιοειδών στη Χώρα για το έτος 2019 και οριστικά στοιχεία για το έτος 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης πετρελαιοειδών το έτος 2019 σε σχέση με το έτος 2018 κατά 3,8%, από 7.016.759 μετρικούς τόνους σε 7.281.311 μετρικούς τόνους.

Η αύξηση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το έτος 2019 προήλθε, κατά κύριο λόγο, από την αύξηση στην κατανάλωση του υγραερίου κατά 23,5%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 11,7% και του πετρελαίου κίνησης κατά 1,3%.

Η κατανάλωση των κατηγοριών: μαζούτ χαμηλού θείου και μαζούτ υψηλού θείου για το έτος 2019, παρουσίασε, συγκριτικά με το 2018, μείωση 4,5% και αύξηση 15,1%, αντίστοιχα.

Για τις κατηγορίες βενζίνης: σούπερ, αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη 98/100 δεν είναι δυνατή η σύγκριση μεταξύ 2019 και 2018 γιατί τα στοιχεία του έτους 2019 περιλαμβάνουν και την κατανάλωση των αντίστοιχων κατηγοριών σε μίγμα με βιοκαύσιμο.

Κατά το έτος 2019, οι περιφέρειες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Η χαμηλότερη κατανάλωση παρατηρείται στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Βορείου Αιγαίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο εθνικό όραμα για τον πρωτογενή τομέα: Η ελληνική κτηνοτροφία μπορεί να ξαναγεννηθεί

Η Κτηνοτροφία στην χώρα μας δεν περνάει απλώς μια δύσκολη περίοδο, λόγω

Στο 8% η ανεργία τον Ιούνιο, αλλά ισχυρή πτώση σε ετήσια βάση

Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

Στο 8,1% η ανεργία τον Μάϊο

Στο 8,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάιο εφέτος.