Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για το Μάτι – Η απόπειρα συγκάλυψης στο επίκεντρο

3 λεπτά ανάγνωση
20 Ιουλίου 2020

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής».

Ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία αναφέροντας λεπτομερώς τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος. Η μήνυσή του, που θα αποτελέσει τη βάση της εισαγγελικής έρευνας, ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Στο μεταξύ, ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο για τους χειρισμούς των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας κλπ) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει αποστείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Εάν και έχει δοθεί η παραγγελία για εκταφή γιου του Πάνου Ρούτσι

Στον εισαγγελέα πάει ο Δήμος Αμοργού τον Ιάσονα Αποστολόπουλο για τα επεισόδια στο πανηγύρι της «ψημένης»

Ο Δήμος Αμοργού αποφάσισε να πάει δικαστικά τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, λόγω

Την καταδίκη του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη για τον εκβιασμό της Ζέττας Μακρή πρότεινε ο Εισαγγελέας

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας επανεκκίνησε σήμερα η δίκη στον