Μια νέα στήριξη από τον Εμανουέλ Μακρόν των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Γαλλίας αποτελούν την ατζέντα της σημερινής συνάντησης του Γάλλου προέδρου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης- Med7 που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στην Κορσική, υπό την προεδρία του Μακρόν. Στη διάσκεψη συμμετέχουν επίσης η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Μάλτα, ενώ αναμένεται κοινή στήριξη της Ελλάδας καθώς η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί κεντρικό ζήτημα της Med7.

Η συνάντηση Μητσοτάκη– Μακρόν θεωρείται κομβική καθώς προηγείται της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Δεδομένου μάλιστα ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας, η συνάντηση αντιμετωπίζεται ως ένα σημαντικό σταθμό στη συνολική προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο τη στιγμή που επεκτείνει τις συζητήσεις για τη λίστα των εξοπλισμών που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας

Facebook Comments