Η μαρτυρία του Γ. Λακόπουλου για τη μάχη του με τον κορονοϊό

6 λεπτά ανάγνωση
8 Νοεμβρίου 2020

Με κείμενό του στο anoixtoparathyro.gr ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος αφηγείται την περιπέτεια που ξεκίνησε γι αυτόν όταν ανέβασε πυρετό λόγω κορονοϊού.

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους μου μετέφεραν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση τους, όταν ανακοίνωσα πως βρέθηκα θετικός στον COVID-19.

Όταν μπορέσω θα απαντήσω σε καθέναν ξεχωριστά. Προς το παρόν, παρότι ο κίνδυνος πέρασε, η κατάπτωση δεν επιτρέπει καταβολή της παραμικρής προσπάθειας.

Αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη στην Ολυμπία που με περιθάλπει, παρότι βρέθηκε θετική και η ίδια.

Η υποστήριξη από φίλους και γνωστούς αυτές τις ώρες προκαλεί αισθήματα βαθύτερα από συγκίνηση. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Δίνει αίσθηση αντοχής.

Όποιος βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση το χρειάζεται. Δεν έχει και τίποτε άλλο.

Ειδικά όταν η αδυναμία από το σώμα επεκτείνεται στη σκέψη που αδειάζει και στο λόγο που χάνεται.  Όλα είναι στο κενό και ο χρόνος λειτουργεί βασανιστικά.

Περιέρχεσαι σε κατάσταση αβεβαιότητας -ακόμη και αν τα συμπτώματα   δεν σε έστειλαν στο νοσοκομείο.

Νιώθεις εύθραυστος καθώς δεν ξέρεις πώς τελειώνει. Ούτε καν πότε αρχίζει να τελειώνει.

Ξέρεις όμως ότι το επόμενο στάδιο είναι η διασωλήνωση. Ουσιαστικά η μετάβαση στα μαρμαρένια αλώνια. Εκεί δεν πρέπει να φτάσεις.

Βυθίζεσαι στο κενό και περιμένεις.  Βρίσκεσαι στο έλεος του ιού.  Η μάχη είναι άνιση.

Απέναντί του δεν έχεις κανένα όπλο. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις. Η επιστήμη δεν μπορεί να σε λυτρώσει.

Απλώς περιμένεις τη φύση να νικήσει. Κάθε στιγμή μπορεί να εξελιχθεί άσχημα. Ακόμη και αν στην αρχή έχεις την εντύπωση ότι το διαχειρίζεσαι. 

Στην περίπτωσή μου ίσως βοήθησε ότι στις πρώτες μέρες, με τους υψηλότερους πυρετούς, πίστευα ότι είναι κρυολόγημα και, πού θα πάει, θα περάσει.

Όταν το τεστ βγήκε θετικό είχα διανύσει ήδη ένα στάδιο. Η αναμονή έγινε αγωνία μήπως κάτι εξελιχθεί προς το χειρότερο.  Απλώς τώρα ξέρεις ως πού -δεν- επιτρέπεται να φτάσεις. Αν υπάρχει και υποκείμενο νόσημα, το όριο του παιχνιδιού είναι ο θάνατος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Πετράκος: «Ο covid ήταν φτιαχτός, πέθαναν από τα νοσοκομεία, όχι από κορωνοϊό – Φοβάμαι μην αλλοιωθεί η φύση μου»

Ο Γρηγόρης Πετράκος επανήλθε με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις γύρω από την πανδημία,

«Η εξάπλωση του Καρυστιανισμού»

Ο συνδυασμός ήταν ακαταμάχητος, ευφυέστατος και τρομακτικός. Πρώτον, και πάνω από όλα,

Ιός mpox: Επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα στην Ελλάδα – Τα συμπτώματα

Tο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2024 αναφέρθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας