Μεϊμαράκης: Η ανάπτυξη έγινε ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα ελλείμματα

4 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουλίου 2015

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά το α εξάμηνο του 2015 που οδήγησαν στο να γίνει η ανάπτυξη ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα ελλείμματα άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά την συνάντησή του με τον «θεματοφύλακα της οικονομίας» Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε. Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν» δήλωσε.

Εξήγησε δε πως «η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση».

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι «μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

Τον κ. Μεϊμαράκη συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού