Τσίπρας: «Αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα θέματα και τα έχετε χαμένα»

4 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2020

Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τα κρίσιμα θέματα, ξεκίνησε την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αν μια λέξη χαρακτηρίζει το Προϋπολογισμό που παρουσιάζετε αλλά και τη διαχείριση που κάνετε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνησή σας συνολικά, αυτή η λέξη είναι: αποτυχία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε:

«Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη και έχετε χάσει και τον έλεγχο… Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτύχατε στη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας. Αποτύχατε στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Αποτύχατε ακόμα και στη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε μια στιγμή αγωνίας για όλους τους πολίτες. Και όχι μόνο αποτύχατε. Αλλά έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό ξέρετε δεν κρύβεται με προπαγάνδα, με φθηνούς αντιπερισπασμούς και με τεχνάσματα. Τις τελευταίες μέρες τόσο εσείς όσο και οι κορυφαίοι υπουργοί σας, εμφανίζεστε να τα έχετε χαμένα… Να είστε εκτός πραγματικότητας. Να σέρνεστε πίσω από το δόγμα του βλέποντας και κάνοντας, και είναι σοκαριστικό το πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεστε εσείς, οι υπουργοί και οι βουλευτές σας… Συμπεριφέρεστε σαν να μη ζείτε σε αυτή τη χώρα, σαν να κυβερνάτε άλλη χώρα, σαν να έρχεστε από άλλο πλανήτη. Μιλάτε λες και συζητάμε τον προϋπολογισμό μιας άλλης χώρας. Ή το προϋπολογισμό του 2001 και όχι του 2021».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα €2,99 δισ. στο δίμηνο

Πλεόνασμα ύψους 898 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού για

Αδιανόητη Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Βιντεοσκοπούσε τον Αδ. Γεωργιάδη

Η ένταση σημειώθηκε τη στιγμή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατευθυνόταν προς το

Στα €2,99 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο α΄2μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,994 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α’ δίμηνο