Σήμερα θα σας γράψω ορισμένα πράγματα για την παραίτηση Ταραντίλη, για να ξέρετε και να μην τσιμπάτε από όσα διαβάζετε γύρω-γύρω. Θα μου πείτε, και πού ξέρουμε ότι αυτά που γράφεις είναι αλήθεια; Απαντώ: έχουμε πέσει, κατά μείζονα λόγο, έξω από αυτή τη στήλη, ιδίως εις ό,τι αφορά τα του Μαξίμου;

Πάμε παρακάτω. Πρώτον. Ο κ. Ταραντίλης είχε ένα σαφές προσωπικό, οικογενειακό πρόβλημα. Δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις, ο άνθρωπος είναι σοβαρός, δεν κοροϊδεύει και τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι σε εξαιρετικά αμήχανη θέση. Τόσο αυτός όσο και το Μαξίμου που έπρεπε να απαντά για την απουσία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο Μαξίμου χάρηκαν που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφάσισε να φύγει μετά από ούτε δύο μήνες. Και αν προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Ταραντίλη…Στο μυαλό του πρώην εκπροσώπου, πάντως, η υπόθεση έχει τελειώσει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. 

Δεύτερον. Ο κ. Ταραντίλης είναι ακέραιος, ηθικός, ευπρεπής, συμπαθής, καλός καθηγητής και ό,τι άλλο θέλετε. Και προσωπικά μου είναι συμπαθέστατος. Αλλά, άλλο πράγμα έψαχνε το Μαξίμου, άλλο ήταν ο Ταραντίλης. Καλός, χρυσός, αλλά έλειπε η πρακτική πολιτικότητα, η ζύμωση με τους δημοσιογράφους, το σπινάρισμα της είδησης και η διαμόρφωση της κεντρικής γραμμής. 

Τρίτον. Ο κ. Ταραντίλης δεν είχε…ατσάλινες αντοχές. Γνώστες λένε ότι τις τελευταίες μέρες στενοχωρήθηκε γνησίως με την επίθεση που του εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, όταν είπε ότι ψέλλιζε για την υπόθεση Λιγνάδη. Αν έτσι είναι οι επιθέσεις, η Λινά Μενδώνη τι έπρεπε να κάνει; Να κρεμαστεί; Ή ο Στέλιος Πέτσας επίσης;

Τέταρτον. Η παραίτηση Ταραντίλη δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση Μενδώνη, ούτε με την υπόθεση Λιγνάδη, ούτε με την περίπτωση του Κουφοντίνα. Όποιος τα λέει αυτός είναι πολιτικά «μυρωδιάς» και, αν είναι δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ, είναι εκτός κλίματος.

Πέμπτον. Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Αριστοτελία Πελώνη. Γιατί δεν διορίστηκε οριστικά; Ας πούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται άλλες εκπλήξεις και θέλει να είναι σίγουρος ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Εφόσον αυτό διασφαλιστεί, σε 2-3 εβδομάδες, βγαίνει και ένας διορισμός υφυπουργού. Η εκκρεμότητα, βεβαίως, δίνει τροφή σε σενάρια και ονοματολογία. Η Αριστοτελία, πάντως, έχει ισχυρούς υποστηρικτές εντός του Μαξίμου. Και, δικαιωματικά, αυτή τη φορά είναι η σειρά της, αφού δεν προτιμήθηκε μετά τη μετάθεση του Στέλιου Πέτσα στο Εσωτερικών. 

Αυτά. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments