Αστυνομική βία υπάρχει, και αστυνομική αυθαιρεσία επίσης, ανέκαθεν υπήρχε, και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ο τρόπος που οι αστυνομικοί την αντιμετώπισαν επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε, όπως και οι 262 καταγγελίες για αστυνομική βία. Το ζήτημα είναι να μην συνεχίσει να υπάρχει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και εκτιμώ ότι προκαλεί χωρίς να δίνει τις απαιτούμενες απαντήσεις. Απλώς προσπαθεί να αποδομήσει τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει να αποπειράται να διαψεύσει τα ίδια μας τα μάτια. Στην εποχή των social media -που όντως μπορεί να λειτουργούν και ως παραμορφωτικός φακός αλλά την ίδια ώρα αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα που θα περνούσαν στα ψηλά-, του βίντεο και της φωτογραφίας ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε είναι προβληματικό να έχεις την πεποίθηση ή έστω την ελπίδα ότι μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο με μία απλή ανακοίνωση. 

Η αστυνομία όντως κατασυκοφαντείται αυτές τις ημέρες αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τον «μπαχαλάκια», τον «ταραξία», τον «χούλιγκαν» -όπως θέλετε πείτε τον- γενικά από τον εκάστοτε παραβατικό δεν αναμένουμε να τηρεί τους νόμους. Οι αστυνομικοί όμως οφείλουν να το κάνουν, αυτή είναι η δουλειά τους, γι΄αυτό πληρώνονται από εμάς, για να διαφυλάσσουν τη νομιμότητα και να μας προστατεύουν. Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί «μπάτσοι» που βγαίνουν για να δείρουν και να τραμπουκίσουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους αλλά υπάρχουν κι αυτοί και δεν επιτρέπεται να είναι ανεκτοί στο σώμα.

Αυτοί οι «αστυνομικοί» δεν έχουν καμία θέση πουθενά και δεν πρέπει να συγκαλύπτονται με κανέναν τρόπο από κανέναν. Ούτε από μετέωρες ΕΔΕ, ούτε από άλλους τραυματισμένους συναδέλφους τους αλλά ούτε και από ανακοινώσεις υπουργείων που δε βρίσκουν κανένα μα κανένα περιστατικό αστυνομικής βίας. 

Facebook Comments