Πράσινη ενέργεια από τη ΔΕΗ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

4 λεπτά ανάγνωση
19 Απριλίου 2021

Την συμμετοχή της ΔΕΗ στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021 με μία πρωτοφανή, όπως αναφέρει, πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα ανακοίνωσε η επιχείρηση.

Συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου η ΔΕΗ θα ηλεκτροδοτήσει 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass.

“Ως ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εγγυόμαστε πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου (περίπου 35GWh), τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 8.000 τόνους σε μία μέρα”, αναφέρει η επιχείρηση.

“Στις 22/4,προσθέτει, δίνουμε έμπρακτα μία ανάσα για τη Γη, μέσα από μία δράση με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά δε μένουμε μόνο εκεί. Δεσμευόμαστε για:

– Μερίδιο 20% από ΑΠΕ στο μίγμα της ενέργειας μας μέχρι το 2023

– 1.000 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα

– Επενδύσεις για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας”.

Μέσω της υπηρεσίας GreenPass η ΔΕΗ εξασφαλίζει ότι η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές. Μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε προϊόν ρεύματος και κοστίζει 0,8 ευρώ το μήνα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ.

Η ΔΕΗ επιταχύνει τον ενεργειακό της μετασχηματισμό, μειώνοντας τις εκπομπές CO₂ κατά

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ: «Παγώνει» τις τιμές ρεύματος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

Αμετάβλητες διατηρεί για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τις χρεώσεις στα βασικά οικιακά της