Σαββατοκύριακο χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

by
4 mins read

Θέμα λίγων ωρών είναι να αποφασιστεί το τέλος για τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να αποφασιστεί το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός.

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Κι αυτό γιατί οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι οι μάσκες – με δεδομένο και τον καύσωνα – μπορούν να μπουν στην… άκρη από τους πολίτες που δεν θα είναι σε μέρη με συνωστισμό. Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι μάσκες δεν θα φορούν μόνο οι εμβολιασμένοι αλλά και οι ανεμβολίαστοι.

Θα υπάρξει, ωστόσο, σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία. Θα παραμείνει, επίσης, η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε θεάματα (Θέατρα/ Συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα. Στο θέμα αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας: «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Γ. Πετράκος: «Ο covid ήταν φτιαχτός, πέθαναν από τα νοσοκομεία, όχι από κορωνοϊό – Φοβάμαι μην αλλοιωθεί η φύση μου»

Ο Γρηγόρης Πετράκος επανήλθε με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις γύρω από την πανδημία,

«Η εξάπλωση του Καρυστιανισμού»

Ο συνδυασμός ήταν ακαταμάχητος, ευφυέστατος και τρομακτικός. Πρώτον, και πάνω από όλα,