Προσφορές που αγγίζουν το 1,3 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί στην ιδιωτική τοποθέτηση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιεί η Alpha Bank.

Η ΑΜΚ που πραγματοποιείται με τη διάθεση νέων μετοχών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα (20% των νέων μετοχών) και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (89% των νέων μετοχών) στο εξωτερικό με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Το συνολικό ποσό είχε ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ στο εξωτερικό, με την τιμή να διαμορφώνεται πάνω από το 1 ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι η ένταση των εγγραφών στο ελληνικό κομμάτι αναμένεται να ενταθεί σήμερα που είναι η τελευταία ημέρα της προσφοράς. Όπως συνηθίζεται, την τελευταία ημέρα οι συντονίστριες τράπεζες με την εκδότρια ανακοινώνουν ένα “last call” το οποίο συνοδεύεται από ένα κατώτατο όριο τιμής. Αυτό δίνει τον τόνο τόσο για το ελληνικό κομμάτι για το οποίο θα ισχύει η τιμή διάθεσης που θα προσδιοριστεί από το διεθνές book building.

Σήμερα το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία της κάλυψης από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ αύριο αναμένεται η ανακοίνωση σχετικά με την τιμή διάθεσης. 

Facebook Comments