Τη Δευτέρα η εκδίκαση της έφεσης των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών και απεργία από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

3 λεπτά ανάγνωση

Άμεσα θα εκδικαστεί η έφεση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ) κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σχετικά με την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Η εκδίκαση της έφεση των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, αλλά μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα είχε κρίνει μερικώς αποδεκτή την αγωγή του υπουργείου σχετικά με την «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση. Ειδικότερα, έκρινε την απεργία «παράνομη», αλλά όχι «καταχρηστική», ούτε «προσωρινώς εκτελεστή». Επίσης, δεν έκανε δεκτή την ποινή των 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης, που ζητούσε το ΥΠΑΙΘ.

Για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία. Καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ σήμερα η Αθήνα – Άρση του δακτυλίου

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα Πέμπτη 18/11 Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

Την αναστολή των 24ωρων προειδοποιητικών απεργιακών κινητοποιήσεων από 01/08 έως 03/08, που