Ράλι στο ΧΑ – Κατά €2,2 δισ. αυξήθηκε η κεφαλαιοποίηση της αγοράς

5 λεπτά ανάγνωση
9 Μαρτίου 2022

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει απώλειες 7,60%, εν μέσω έντονης ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν καταγράψει και τις μεγαλύτερες απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις, οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς σήμερα αυξήθηκε κατά 2,254 δισ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,97 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,22%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 827,11 μονάδες (+4,74%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 112,52 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 51.468.878 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,22%.

Με άνοδο έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+9,32%), της Alpha Bank (+8,42%), της Εθνικής (+7,71%), της Eurobank (+6,96%), της Viohalco (+6,81%), της Lamda Development (+6,28%) και της ΔΕΗ (+6,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+7,91%), των Πρώτων Υλών (+5,79%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+5,36%), ενώ πτώση σημείωσε μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (-0,52%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 15.394.303 και 13,447.189 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 16,102 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 13,912 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 110 μετοχές, 14 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Frigoglass +20,00% και Ξυλεμπορία (π)+16,67%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Mevaco -6,48% και CPI -5,45%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.