“Βουτιά” άνω του 30% για το φυσικό αέριο – Στο +5,6% η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

2 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2022

Με τιμή εκκίνησης τα 149,50 ευρώ η μεγαβατώρα ξεκινά σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική πλατφόρμα συναλλαγών TTF, μειωμένη πάνω από 30% σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

Η αγορά, η οποία άνοιξε χθες σε επίπεδα άνω από 180 ευρώ η μεγαβατώρα και στην συνέχεια υποχώρησε, κινήθηκε στον απόηχο των προτεινόμενων ενεργειακών μέτρων της Κομισιόν αλλά και της ελληνικής πρότασης για λήψη έκτακτων μέτρων με σκοπό την συγκράτηση των τιμών.

Αντίστοιχα, ελαφρώς αυξημένη κατά 5,58% εμφανίζεται η τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρισμού η οποία για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου διαμορφώνεται στα 349,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με άλλη μια πρωτιά της Ιταλίας που διατηρείται στα ύψη με 388,23 ευρώ/MWh και ακολουθούν Τσεχία με 386,44 €/MWh και Σερβία με 375,21€/MWh.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυσικό αέριο: Άλμα 35% τον Ιούλιο – Ακριβότερη η προετοιμασία της Ευρώπης για τον χειμώνα

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κλείνει τον Ιούλιο με άνοδο περίπου 35%.

ΔΝΤ: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία παρά την ενεργειακή κρίση

Το ΔΝΤ βλέπει ανθεκτική την ελληνική οικονομία απέναντι στις διεθνείς κρίσεις.

Ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση: Ο κίνδυνος για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και νέο κύμα πληθωρισμού

Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές ενέργειας επαναφέρουν