Στο 9,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

2 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2022

Περαιτέρω άνοδο εμφάνισε τον Απρίλιο του 2022 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για διατήρηση του κύματος ανατιμήσεων, το οποίο πλήττει το εισόδημα των νοικοκυριών και περιορίζει τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή έδωσε συνέχεια στην ανοδική πορεία και σκαρφάλωσε στο 9,4% έναντι επίδοσης -1,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Τον Μάρτιο του 2022 δε, ο αντίστοιχος δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 8%, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ είχε καθοριστεί στο 8,9%. Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία της ελληνικής υπηρεσίας για τον Απρίλιο ενδεχομένως θα κινηθούν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 9,4% της Eurostat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Done deal» η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ – Ενισχύονται οι δημοσιονομικοί φόβοι

H αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το πιο πιθανό

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Μάϊο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ενισχύθηκε τον Μάιο και διαμορφώθηκε στις

Το Brent «σκαρφάλωσε» πάνω από τα $98 – Νέες ανησυχίες για πληθωρισμό και καύσιμα

Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το Brent