ΗΠΑ: Εξετάζεται πρόσθετος φόρος 21% στα υπέρογκα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών

2 λεπτά ανάγνωση
14 Ιουνίου 2022

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της αμερικανικής Γερουσίας Ρον Γουάιντεν θα προτείνει την επιβολή πρόσθετου φόρου 21% στα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών που χαρακτηρίζονται «υπέρογκα», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon Mobil Corp, ότι περιορίζουν την παραγωγή τους για να αυξήσουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενες τις ελλείψεις στην αγορά.

Σε ομιλία του για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτοξεύτηκε σε υψηλό 40ετίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Γιατί δεν κάνουν γεωτρήσεις; Γιατί κερδίζουν περισσότερα χρήματα όταν δεν παράγουν περισσότερο», κατηγορώντας τις πετρελαϊκές εταιρείες ότι πλουτίζουν σε βάρος των οδηγών αντί να επενδύουν στην παραγωγή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Θετικές συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν για τερματισμό εχθροπραξιών»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είχαν «πολύ θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,