Gazprom: Μειώνει περαιτέρω τις ροές προς την Ιταλία κατά 1/3

2 λεπτά ανάγνωση

Η Gazprom θα μειώσει περαιτέρω τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία κατά περίπου 1/3, όπως ανέφερε ο ενεργειακός κολοσσός της χώρας Eni, σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Gazprom ανέφερε ότι θα προμηθεύσει την Eni με περίπου 21 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των περίπου 32 εκατ. κυβικών μέτρων ημερησίως τις τελευταίες μέρες.

Ο όμιλος Eni πρόσθεσε ότι θα δώσει επιπλέον στοιχεία σε περίπτωση νέας και ουσιαστικής μείωσης της ροής.

Η περικοπή κατά 1/3 θα μειώσει περαιτέρω την παροχή φυσικού αερίου που έχει ήδη περιοριστεί κατά το ήμισυ από τα μέσα Ιουνίου. Η μείωση αυτή έρχεται καθώς η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ξηρασία και τον καύσωνα που πλήττουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και καθώς η χώρα αγωνίζεται να γεμίσει τις αποθήκες για τον χειμώνα.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυσικό αέριο: Ράλι 36% μέσα σε 10 ημέρες και ανησυχία για νέες πιέσεις στους λογαριασμούς

Σε ισχυρά ανοδική τροχιά βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η τιμή του φυσικού

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Από την Αλεξανδρούπολη στην Ουκρανία με αμερικανική σφραγίδα

Η χθεσινή εικόνα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν απλώς μια ακόμη διμερής

Η Ελλάδα «μεγαλώνει» – Ο Kyriakos Mitsotakis γράφει ΙΣΤΟΡΙΑ

Η συμφωνία του Μητσοτάκη με την ExxonMobil, την Energean και τη HelleniQ