Γλύκας: Δεν ξέρω αν επαρκούν τα στοιχεία για καταδίκη της Πισπιρίγκου

5 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουλίου 2022
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, γνωστοποίησε, ότι ίσως τα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταδικαστεί η προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της με χορήγηση κεταμίνης, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Γλύκας, η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος και δεν ακολουθείται πλέον.

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης» σημείωσε ο κ. Γλύκας. Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. «Εκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Οπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: «Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά»

Η Eurobank συμπληρώνει φέτος τέσσερα (4) χρόνια από την έναρξη της δράσης

Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται «Ένα με τα Παιδιά»

Στο πλευρό των παιδιών που το έχουν ανάγκη, βρίσκεται και αυτές τις

Έναρξη λειτουργίας των τελευταίων 10 χιλιομέτρων από Μιντιλόγλι – Καμίνια του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου

Η Ολυμπία Οδός ενημερώνει πως το τμήμα από Μιντιλόγλι – Καμίνια (μήκους