Ολόσωστη χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Ανδρέας Πάτσης. Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Γρεβενών επιβεβαίωσε πως διαγράφηκε και από το κόμμα και σχολίασε για την απόφαση του πρωθυπουργού πως: «Οταν δίνει τις μάχες του σε πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, δεν μπορεί να αφήσει μια ατζέντα νοσηρού κλίματος που προσπαθεί να δημιουργήσει η αντιπολίτευση και ο κ. Πολάκης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πάτσης χαρακτήρισε νόμιμες όλες του τις ενέργειες ενώ επανέλαβε πως όλα αυτά ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή λέγοντας πως και το κόμμα ήξερε ποιος είναι και τι δραστηριότητες έχει, όταν τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια. «Δεν παρουσιάστηκα ξαφνικά. Νομίζετε πως ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στις τάξεις του; Ολη η Ελλάδα ήξερε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφορικά με την εταιρεία του και τα δάνεια που αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς είπε πως: «Αγόρασα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων ύψους 60 εκατ μέσω εταιρίας με τίμημα 4 εκατ ευρώ με απόλυτα νόμιμο τρόπο». Ανέφερε πως ουσιαστικά αυτά τα δάνεια -καταναλωτικά και κάρτες- ήταν «χαμένα» για την τράπεζα ενώ αποκάλυψε πως η ίδια η Πειραιώς ζήτησε τη σύσταση της εταιρείας ενώ επίσης η ίδια τράπεζα προχώρησε στον δανεισμό της.

Αναφορικά με τα χρήματα από τα ΕΛΤΑ σημείωσε πως οι συνεργασίες ήταν από το 2020 ενώ είπε πως πριν από δέκα μήνες είχε γίνει ερώτηση στη Βουλή. «Γιατί δεν ανατρέχετε στο πόρισμα της Βουλής; Ήταν απαλλακτικό για εμένα. Δόθηκαν όλα τα στοιχεία» σημείωσε.




 

Facebook Comments