Συνάντηση με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω είχε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ απηύθυνε ομιλία και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά, τις προτάσεις και τα αιτήματά τους. “Σας χρωστάμε μια τετραετία” ανέφεραν οι συνταξιούχοι στον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αλέξης Τσίπρας: Έσωσα τις συντάξεις και λένε ότι διαλύσαμε τους συνταξιούχους

“Έβγαιναν στη Βουλή χωρίς ντροπή και με θράσος, και έλεγαν ότι ξεπουλάω τη Μακεδονία για να σώσω τις συντάξεις” είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω.

“Και τις έσωσα τις συντάξεις. Αφού τις έσωσα, πώς είμαστε εμείς αυτοί που τις κόψαμε και διαλύσαμε τους συνταξιούχους;”. Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε την διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που περιέκοψε την 13η σύνταξη, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει, και δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αθροιστικά οι περικοπές αυτές αγγίζουν ήδη τα 6,5 δισ. και έως τον Μάιο θα φτάσουν 7,5 δισ. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τους συνταξιούχους για επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, προανήγγειλε μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά, ενώ δεσμεύθηκε και για μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

“Είπατε πριν ότι μας χρωστάτε εσείς μία τετραετία. Όχι, δεν μας χρωστάτε εσείς, εμείς χρωστάμε σε εσάς να έχουμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε για τέσσερα χρόνια χωρίς χαλινάρι της τρόικα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρευόμαστε για εσάς, για την κοινωνία, δηλαδή δικαιοσύνη. Εμείς χρωστάμε σε εσάς, όχι εσείς σε εμάς” κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Facebook Comments