Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν χθες από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ενώπιον των υπουργών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα της επόμενης περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει στους υπουργούς του ότι, παρά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, συνεπώς πρέπει να παραχθούν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα καλέσει τους υπουργούς του να παράγουν περισσότερη δουλειά παρά δημόσιες τοποθετήσεις γι’ αυτή, αλλά και έμφαση στον θετικό λόγο κατά τη δημόσια παρουσία τους. Με άλλα λόγια, να ασχολούνται με τη δουλειά και τον τομέα ευθύνη τους και όχι με την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, αναμένεται να περιγράψει τις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.  

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι τα δύο βασικά νομοθετήματα, που θα δώσουν το στίγμα της ανανέωσης και της διδαχής από «λάθη» ή «κενά» του παρελθόντος, και της αποφασιστικότητας ως προς τη συνέπεια λόγων και πράξεων για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά, να έχουν μπει σε τροχιά και να ψηφιστούν πριν από το θερινό κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο.

Πρώτο θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους.

Αμέσως μετά σειρά έχει το νομοσχέδιο με τις οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.λπ., ώστε να εκπέμψει με ηχηρό τρόπο ένα ξεκάθαρο μήνυμα αξιοπιστίας.

O Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους τις επισκέψεις του στα Υπουργεία από το υπερ-υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα βρεθεί στις 5 σήμερα το απόγευμα.

Facebook Comments