ΤτΕ: Αύξηση 12,7% της ετήσιας δαπάνης των νοικοκυριών το 2022

2 λεπτά ανάγνωση
28 Σεπτεμβρίου 2023

Κατά 12,7% αυξήθηκε η  μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές,  κατά το έτος 2022, στα  19.204,08 ευρώ  (1.600,34 το μήνα), σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 50% των νοικοκυριών δαπανούν περισσότερα από 1.289 ευρώ το μήνα.

✔ Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία δαπανούν το 17,4% του προϋπολογισμού  τους, κατά μέσο όρο, για ενοίκιο.
✔ Το μερίδιο της μέσης δαπάνης για είδη διατροφής και μη οινοπνευματώδη ποτά και στέγαση των  νοικοκυριών του φτωχότερου 20% του πληθυσμού ανέρχεται στο 58,1% των δαπανών των  νοικοκυριών, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού ανέρχεται στο 25,6%.
✔ Η υψηλότερη μέση ετήσια δαπάνη καταγράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής και ανήλθε σε 22.305,84  ευρώ, ενώ η χαμηλότερη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ανήλθε σε 13.828,56 ευρώ.
✔ Η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών το 2022 εμφανίζεται μειωμένη κατά 24,5% σε σύγκριση με το  2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών σταθμών του Ομίλου ΔΕΗ σε Αμύνταιο

Νέο κύμα ακρίβειας: Πώς η ενέργεια αυξάνει τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα

Ένα νέο κύμα ακρίβειας βρίσκεται προ των πυλών.

Ποιοι “κλειδώνουν” φθηνό ρεύμα και ποιοι ρισκάρουν – Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια αλλάζουν τα πάντα

Πλήρως προστατευμένοι από τις αναταράξεις της ενεργειακής κρίσης εμφανίζονται σήμερα περίπου 1,6-1,7