«Ανακύκλωση». Όχι για καλό σκοπό. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται συνεχώς με διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Το κακό γίνεται, το συζητάμε, το υπεραναλύουμε με την ευχή να μην συμβεί ξανά. Κι όμως ξεκινάμε κάθε φορά πάλι από την αρχή. Όσα μέτρα και να παρθούν, είναι παροδικά. Όσα λοιπόν έγιναν στο μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού Παναθηναϊκού μήπως να μας προβληματίσουν μία καλή και να βάλουμε «λουκέτο» μέχρι  να βρούμε μία οριστική λύση;

Παρακολουθούσαμε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι «αιωνίων» τα τελευταία χρόνια. Με βαθμολογικό ενδιαφέρον διεκδίκησης της πρώτης θέσης, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τρομερή τακτική και επιθετική προσέγγιση. Ο αγώνας μας έδωσε και δύο γκολ, μας σήκωσε από τις καρέκλες, τους καναπέδες μας, μας έβαλε στην ένταση και το ρυθμό του. Επειδή όμως εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε για πολλά πολλά, όσο το απολαύσαμε το απολαύσαμε.

Βρέθηκε λοιπόν κάποιος πάνω στην «έκρηξη» του γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού να γίνει ο κάφρος της ημέρας. Αντί να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του, θεώρησε ότι το ιδανικό είναι να ρίξει και μία κροτίδα κοντά στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Σημασία δεν έχει εάν αυτή έπεσε δίπλα, ένα, δύο ή δέκα μέτρα μακριά. Σημασία έχει ότι αυτό έγινε. Σημασία έχει ότι ένας παίκτης ένιωθε ότι δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Τώρα εάν θέλουμε να στεκόμαστε στο φύλλο αγώνος, τη διάγνωση του γιατρού και να ψαχνόμαστε εάν έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι καλύτερα να το κλείσουμε. Το γεγονός από μόνο του ότι έπεσε κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου θα έπρεπε αυτομάτως να είναι ικανό, ώστε να υπάρξει διακοπή. Στην Ολλανδία για παράδειγμα υπάρχει αυστηρή οδηγία στους διαιτητές να διακόπτουν οριστικά τον αγώνα σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων. Είτε αυτό είναι άδειο ποτήρι είτε είναι καπνογόνο/κροτίδα.

Ο νόμος είναι πάνω από όλα. Όποιος τον τηρεί βγαίνει κερδισμένος. Εδώ δεν τηρούμε κανένα νόμο και γι’ αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να «χαλάμε» τα ντέρμπι μας, να φεύγει ο κόσμος από το γήπεδο, να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από ποδόσφαιρο. Ξεχνάμε το λόγο που πηγαίνουμε στο γήπεδο.

Πηγή φωτό: In Time

Argiris Makris

Facebook Comments