Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο που ήταν σε εκκρεμότητα από τον Μάιο, πριν από τις ευρωεκλογές. Με τα παρόντα δεδομένα και αν δεν έχουμε…πρωινές εκπλήξεις με ανακοινώσεις των προθέσεων του κ. Μητσοτάκη, η σημερινή συνεδρίαση θα είναι η τελευταία για μια σειρά μελών του υπουργικού συμβουλίου, γενικώς ή στο υφιστάμενο πόστο τους.

Στους σημερινούς εισηγητές του υπουργικού περιλαμβάνονται ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. Παρ’ ότι δεν έχουν όλοι ίδιας βαρύτητας θέματα να εισηγηθούν, εκτιμάται ότι άπαντες θα βρίσκονται στο υπουργικό σχήμα και μετά τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε χθες μακρά συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη, γεγονός που πυροδότησε εκ νέου το σενάριο περί μετακίνησής του στο υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα επιστρέψει στην παλιά του θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στο Οικονομικών θα βρεθεί ο κ. Σκυλακάκης. Ενα ακόμη σενάριο που «παίζει» είναι η μετακίνηση Μ. Βορίδη στο Δικαιοσύνης.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας Θωμάς Βαρβιτσιώτης που είχε ενεργό ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο, βολιδοσκοπήθηκε, προκειμένου να «μετακομίσει» στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό δεν τελεσφόρησε και μένει να φανεί, αν θα αξιοποιηθεί άλλως πώς. Πέραν του Μάκη Βορίδη, Στέλιος Κουτνατζής, Άκης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Κοντογεώργης παραμένουν στις θέσεις τους και με “χρεωμένες” αποστολές.

Γιώργος Ευγενίδης

Facebook Comments